Extra begeleiding

Sommige leerlingen hebben tijdens hun schoolperiode extra hulp en begeleiding nodig. Het kan zijn dat je een poosje niet zo lekker in je vel zit. Je bent bijvoorbeeld vaak verdrietig of boos. Of je hebt moeite met het plannen van je huiswerk. Voor extra hulp, steun en begeleiding kunnen leerlingen terecht bij het Expertisepunt. Ervaren docenten en schoolmaatschappelijk werk helpen leerlingen die vastgelopen zijn weer op weg.

Huiswerkbegeleiding
De meeste leerlingen maken thuis hun huiswerk, maar soms is het fijn om daar wat hulp bij te krijgen. Daarom hebben wij op Sprengeloo huiswerkbegeleiding. Huiswerkbegeleiding wordt gegeven op dinsdag t/m vrijdag in het leslokaal van het Expertisepunt. 

Sociale vaardigheidstraining 
Praten voor een groep mensen? Duidelijk zeggen dat je iets niet wilt? Zeggen dat je iemand aardig vindt? Sommige leerlingen vinden dit best moeilijk. Bij de training sociale vaardigheid (sova) oefen je in verschillende situaties. Dit gebeurt in een kleine, vertrouwde groep. We oefenen bijvoorbeeld met kennismaken, gesprekjes voeren, iets vragen, luisteren, je houding, voor jezelf opkomen, herkennen en uiten van emoties, nee zeggen en grenzen stellen, kritiek geven/krijgen, complimenten geven, omgaan met verwachtingen en teleurstellingen, en samenwerken. Na deze training zal je zien dat jij je een stuk zekerder voelt.

Faalangstreductietraining 
Iedereen is wel eens zenuwachtig voor een proefwerk of een spreekbeurt. Maar als je zo gespannen bent dat je dichtklapt en daardoor een minder goed cijfer haalt, dan heb je misschien faalangst. Faalangst gaat vaak samen met een negatief zelfbeeld; je ziet jezelf als minder dan je werkelijk bent. Door dit negatieve zelfbeeld functioneer je over het algemeen minder goed. Op Sprengeloo bieden wij leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan een faalangstreductietraining: de Sidderkuur. Deze training is voor tweede, derde en vierde klasleerlingen. Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring