Profielen
Aan het eind van leerjaar 2 kies je een profiel. De keuze van een profiel is best belangrijk, want in dat profiel ga je examen doen. Om je bij die keuze te helpen loop je in klas 2 ‘stage’ bij de verschillende vakrichtingen. PSO-lessen noemen we dat. Je mentor kan je ook adviseren maar uiteindelijk kies je natuurlijk zelf!

Op Sprengeloo hebben we geweldige praktijkruimtes. Zo is er een echt restaurant, een beautysalon, een kantoortuin en vind je bij techniek de nieuwste machines. Kom kijken op de open dag en je zult merken dat je direct zin hebt om dingen te DOEN!

Techniek
Onze techniektoren moet je echt gezien hebben! Je kunt daar allerlei techniekvakken leren. We zijn best trots op alle werkplekken die we in onze toren hebben. Het lijkt wel of je in een echte garage bent als je de auto’s op de brug ziet staan of de fietsen aan de beugels ziet hangen. Loop je naar beneden, dan zie je half gemetselde muren en ruik je het hout waar leerlingen de mooiste dingen van maken. Bij installatie- en elektrotechniek leer je hoe je een stopcontact aanlegt. Handen uit de mouwen dus en DOEN!

Binnen het profiel techniek kun je kiezen uit:
  • Bouwen, wonen en interieur
  • Produceren, installeren en energie
  • Mobiliteit en transport

Zorg en welzijn
Op het prachtige zorg- en welzijnplein kun je alle zorgvakken oefenen. Er is een schoonheidssalon en een kapsalon (met echte klanten!), een grootkeuken en een restaurant, waar ook gasten komen eten. En je kunt oefenen in het verzorgen van baby’s, zieken of oudere mensen. Bij zorg en welzijn draait het om mensen.

Dienstverlening en producten

Dit profiel is het meest breed georiënteerde profiel. Dat betekent dat je van alle profielen wel iets kunt tegen komen, zoals technische vakken, of economie maar ook geüniformeerde beroepen en zorg verlenende vakken. Je gaat bij D&P leren om dingen te organiseren, presenteren en zelfs produceren! Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze Open Dag zodat je met eigen ogen kunt zien en ervaren hoe leuk D&P is!


Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring