U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Waarom je op school beter niet mee kunt doen aan ‘challenges’
Bericht geplaatst op: 15-10-2018

Dat de jeugd vandaag de dag in toenemende mate beïnvloed wordt door sociale media en groepsdruk is algemeen bekend. Een van de laatste trends die dit met zich meebrengt zijn de zogeheten challenges. Challenges zijn uitdagingen die een persoon moet volbrengen en als bewijs moet (laten) filmen. Dat filmpje moet gedeeld worden via de sociale media apps. Sinds de zogeheten ‘Ice-bucket challenge’, waarbij er geld werd opgehaald voor een goed doel, hebben challenges wereldwijd een enorme vlucht genomen. Er duiken regelmatig nieuwe challenges op, sommige irritant maar onschuldig,  zoals de ‘bottle-flip challenge’ en andere ronduit gevaarlijk zoals de ‘hot water challenge’, waarbij geen ijswater maar kokend water over iemand wordt gegooid en de ‘Keke challenge’, waarbij een bestuurder uit een rijdende auto springt en een dansje doet. Voor de meeste volwassenen gelukkig ondenkbaar om aan mee te doen, maar voor jongeren soms een gelegenheid om zich te bewijzen of te onderscheiden van de rest, met alle afschuwelijke gevolgen van dien.

Sprengeloo hoopt natuurlijk dat ons onderwijs onze leerlingen genoeg uitdaging biedt. Toch komt het voor dat een challenge met grensoverschrijdend gedrag wordt uitgevoerd in school. Sprengeloo treedt streng op tegen iedereen die de veiligheid van onze leerlingen en personeel in gevaar brengt of de grenzen van respect en fatsoen overschrijdt. Het doen van aangifte bij de politie kan eventueel onderdeel zijn van de maatregelen.

Heeft u als ouder of heb jij als leerling vragen over dit onderwerp of wilt u/ wil je een challenge melden, neem contact op met het Expertisepunt.


Terug