U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Bijzondere workshop EHBO
Bericht geplaatst op: 26-3-2019

14 maart zijn tien 4e jaars leerlingen van het BGV Z&W onder begeleiding van de heer IJzerman naar de school ‘Onze Wereld’ geweest voor een EHBO workshop. Onze Wereld is een school voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen (voornamelijk afkomstig uit Eritrea en Syrië). 

Deze leerlingen willen graag in contact komen met Nederlandse jongeren en wat leren, vandaar deze workshop samen met onze school, want wij willen maatschappelijk betrokken  zijn. 


(deze foto is vanwege AVG regels geblurd)

Tijdens deze workshop zijn er tweetallen gevormd, waarbij de vluchtelingen werden gekoppeld aan een leerling van Sprengeloo. Samen hebben ze simpele EHBO-vaardigheden uitgevoerd zoals een pleister plakken, een snelverband aanleggen en de greep van Heimlich. Onze leerlingen hebben de vluchtelingen hier mee geholpen door vaardigheden voor te doen en extra uitleg te geven. 

Op dit moment zijn we zelfs aan het kijken om een project op te zetten waarin de vluchtelingen en de leerlingen van ons een tiendaagse cursus gaan volgen om vervolgens een EHBO-diploma in ontvangst te kunnen nemen. Hierover vinden nog gesprekken plaats. Op deze manier hopen we een dubbelslag te maken voor al onze 3e jaars Z&W-leerlingen: het behalen van een certificaat/diploma EHBO én maatschappelijk betrokken bezig zijn!


Terug