Verkiezing Trots op VMBO!

Maandag 3 september is de campagne Trots op vmbo van start gegaan. Dit is een gezamenlijk project van de drie Apeldoornse vmbo-scholen Edison College, Sprengeloo en Veluws College Cortenbosch met de gemeente Apeldoorn. 

Op het vmbo is talent in overvloed! De meeste vmbo-leerlingen en afgestudeerden zijn trots op wat ze kunnen en doen. Tijdens de campagne Trots op vmbo laten de initiatiefnemers van de campagne zien dat een vmbo-diploma volop kansen biedt voor een succesvolle toekomst. “Ouders, leerlingen en leerkrachten onderschatten vaak de mogelijkheden die het vmbo biedt,” aldus Fred Meijer, een van de directeuren. “En dat terwijl het vmbo een uitstekende basis vormt voor vele beroepen en vakmensen hard nodig zijn. Apeldoorn heeft een groot probleem als er te weinig vakmensen worden opgeleid. Het tekort is nu al goed zichtbaar in de techniek, zorg en horeca.”

Trots op vmbo is een antwoord op de teruglopende leerlingenaantallen in het vmbo en het negatieve beeld dat ouders en leerlingen hebben van de vmbo-opleidingen. Met de campagne willen Edison College, Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en de gemeente Apeldoorn het imago van de vmbo-scholen opfrissen en de mogelijkheden van een vmbo-diploma laten zien. 

Oud-vmbo-leerlingen treden tijdens de campagne op als ambassadeur voor het vmbo in Apeldoorn. Op de website www.trotsopvmbo.nl en op sociale media vertellen zij met trots over hun werk en hun tijd op school. Daarnaast kunnen huidige derdejaars vmbo-leerlingen van de drie scholen die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden, meedoen aan de Hoogvliegerverkiezing. De winnaar van deze verkiezing mag zich een jaar lang ambassadeur van het vmbo in Apeldoorn noemen.

Wethouder Johan Kruithof: “Apeldoorn is heel trots op de goede vmbo-scholen in onze gemeente. Met een diploma van het vmbo op zak kun je een vervolgopleiding kiezen en een goede start maken van je loopbaan.”

Check ook eens: 

De genomineerden van Sprengeloo
Doe mee en laat je stem gelden. Klik op de foto van jouw favoriet. Je wordt dan doorgelinkt naar de website waar je kunt stemmen. Geef je e-mailadres op om je stem te bevestigen!

    

Aron Balk Loes Arends Lotte Klein Velderman

               

Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring