Decaan
Decanen zijn gespecialiseerd in studie- en beroepskeuze. Bij hen kun je terecht voor informatie en advies. De heer N. Zintel is de decaan van Sprengeloo: n.zintel@sprengeloo.nl.
 
Tijdens je hele schoolloopbaan moet je keuzes maken. Welk niveau ga je doen? Welke sector/welk profiel ga je kiezen? Welke vakken wil je laten vallen? De moeilijkste keuze is misschien wel de keuze voor een vervolgopleiding. Welke opleiding past bij jou? En voor welk ROC ga je kiezen?

In de eerste plaats heb je een persoonlijke mentor die je helpt bij je keuzes door middel van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Kom je er niet uit dan kan de decaan misschien helpen. Hij geeft informatie en advies over vakkenpakketten, vervolgopleidingen en beroepen, bijvoorbeeld door middel van brochures, adviesgesprekken of interessetesten. Je kunt een afspraak met hem maken; ook je ouders zijn hierbij welkom.

Bij de keuze voor een vervolgopleiding ga je zelf natuurlijk ook op onderzoek uit. Op internet is informatie te vinden en daarnaast bezoek je open dagen om te weten te komen of een ROC en/of een opleiding bij jou past. Bij de decanenkamer kun je folders vinden en meenemen van verschillende ROC’s en opleidingen.

De decaan heeft zijn eigen pagina op de website: Postbus Decanaat. Hierop staan overzichten van open dagen, handige tips en links naar websites met betrekking tot jouw studieloopbaan. Het is aan te raden om regelmatig deze pagina te lezen, zeker als je in je eindexamenjaar zit!

Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring