Digitaal doorstroomdossier (DDD)

Waarom een DDD?

Om ervoor te zorgen dat de overstap van het voortgezet onderwijs naar het mbo goed verloopt, maken wij gebruik van een digitaal doorstroomdossier. Samen met de mbo’s en vmbo’s van de stedendriehoek gebruiken wij hiervoor www.digitaaldoorstroomdossier.nl. Iedereen die in deze regio naar een mbo gaat, vult een DDD in. Dit dossier wordt gebruikt bij de intakeprocedure.

Voor wie is het DDD?

Alle leerlingen van leerjaar 4, de examenkandidaten, krijgen aan het begin van het schooljaar een uitnodiging om hun DDD-account te activeren. Gedurende het jaar vullen leerlingen, mentor en eventueel de ondersteuningscoördinator (dhr. A. Wissink) gegevens in. Wanneer de leerling zich aanmeldt voor een mbo zal de betreffende opleiding het DDD opvragen. Jouw persoonlijke DDD wordt vervolgens meegenomen en besproken tijdens de intake.

Het DDD en de AVG
Omdat jij eigenaar bent en blijft van jouw persoonlijke DDD, bepaal jij zelf naar welke vervolgopleiding/mbo school jij jouw dossier opstuurt. Hiermee voldoet het DDD aan de AVG.
Mbo scholen die met een andere vorm van het DDD werken zullen eerst aan jou toestemming moeten vragen of ze informatie mogen opvragen bij je mentor.

DDD schoon houden
Het is verstandig om je DDD schoon te houden. Daarmee wordt bedoeld dat je afgehandelde dossiers verwijdert van je account. Natuurlijk mag je je aanmelden voor verschillende opleidingen en/of meerdere mbo scholen om meer kans te maken dat je op een vervolgopleiding komt van jouw voorkeur. Maar wanneer je definitief hebt gekozen en bent toegelaten op de opleiding van jouw voorkeur, meld je dan (netjes) af bij de opleidingen waar je van afziet en verwijder het deel A+B van je DDD account. 


Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring