Begeleiding & Ondersteuning

Huiswerkmogelijkheden
Als een leerling thuis geen mogelijkheid heeft om rustig te werken dan kan hij/zij terecht op het OLC (Open Leer Centrum).  

Werken onder toezicht*
Mocht een leerling af en toe vastlopen met een vak, of gestimuleerd moeten worden om aan het werk te gaan, dan is er een mogelijkheid deel te nemen aan het werken onder toezicht.

Voor deze mogelijkheid starten we twee dagen in de week (dinsdag en woensdag). Als een leerling hiervan gebruik wil maken, kan hij/zij zich opgeven bij de heer L. Aalders. De leerling kan zelf aangeven welke dag(en) hij/zij komt.

Let op: opgave is niet vrijblijvend, de leerling wordt dan ook elke week verwacht.

Vakspecifieke bijles*
Op Sprengeloo kunnen we alleen vakspecifieke begeleiding geven tijdens de lessen. De meeste vragen kunnen in de les beantwoord worden. Lukt het de leerling niet het gewenste niveau in de les te bereiken, dan is ons doel dat de vakdocent differentieert binnen en buiten de les. Zo proberen we om ook deze leerling op het gewenste niveau te krijgen.  

Heeft een leerling ‘echte’ bijles nodig, dan kunnen wij dat op Sprengeloo niet bieden. Althans niet verder dan de armen van een docent reiken. 

Bijles van een bovenbouw-leerling havo/atheneum
We willen wel proberen als ‘makelaar’ te fungeren om de leerlingen in contact te laten komen met een ouderejaars-leerling van een havo/atheneum opleiding die bijles wil geven. Deze leerlingen kunnen begeleiding geven voor € 5,- per uur. Dit is een service die we bieden, maar we geven geen garanties dat dit lukt en of zij hele goede bijlesgevers zijn. Uit ervaring kunnen we wel zeggen dat veel leerlingen in het verleden hierbij veel baat hebben gehad. 

Zelf bijles regelen 
Uiteraard kunnen ouders/verzorgers ook zelf een bijlesgever zoeken of naar een huiswerkinstituut gaan. Zij kunnen hierbij denken aan bijvoorbeeld ‘Studiekring’.  

Hoe gaat het in zijn werk? 

OLC 
Als een leerling in het OLC wil werken, is er geen aanmelding nodig. Een leerling mag hier altijd en vrijblijvend heen.  

Werken onder toezicht 
Als een leerling wil deelnemen aan het ‘werken onder toezicht’ moet hij/zij zich aanmelden. Dit kan bij de heer Aalders. Voorlopig zijn hier geen kosten aan verbonden.

Bijles met student  
Wil een leerling vakspecifieke bijles van een ‘student’ (havo/atheneum-leerling), dan kan dit aangevraagd worden bij de heer Aalders. Er wordt contact gezocht met thuis en er wordt een koppeling met een student gezocht. Dat dit lukt is niet zeker! Deze bijles kost € 5,- per uur. 

Zelf bijles 
Regel je zelf bijles, dan hoef je dit niet aan te geven op school, het is wel handig dit aan de vakdocent en mentor te laten weten.  

*Extra mogelijkheid voor vakinhoudelijke begeleiding
Op dit moment is er extra subsidie beschikbaar voor het middelbaar onderwijs betreffende extra ondersteuning. Sprengeloo heeft dit aangevraagd en ontvangen.

Dit betekent dat we op dit moment het ‘werken onder toezicht’ gaan uitbreiden. Elke dinsdag zijn er 2  lokalen waar, van 14.00 - 17.00 uur, in verschillende thema’s vakspecifieke bijles gevolgd kan worden.

De twee categorieën zijn:

  1. taallokaal (Nederlands, Engels en Duits)
  2. wiskundevakken (rekenen, wiskunde en naSk)

Voor de zaakvakken (M&M, aardrijkskunde en biologie) kun je in beide lokalen terecht, de slimste keuze is om te kiezen waar het, het minst druk is.

Aandachtspunten voor als je wilt deelnemen:

  • Het is geheel gratis
  • Je kunt je hiervoor opgeven bij de heer Aalders (stuur een mail dan zoekt hij je op)
  • Je moet dit zelf graag willen
  • Als je je opgeeft is het niet verplicht maar ook niet vrijblijvend (probeer altijd te komen)
  • Zorg dat je je huiswerk maakt of met duidelijke vragen komt. Bijlesgevers kunnen niet zien wat jij nodig hebt. Jij moet ze dit vertellen. 


Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring