Boeken lenen

Bij leerlingen willen we graag het lezen bevorderen.

Natuurlijk kunnen zij bij de openbare bibliotheek boeken lenen (wist u dat een jeugdabonnement ( t/m 17 jaar) gratis is?). Maar sinds dit jaar hebben we ook op Sprengeloo een ruimte (naast het open leercentrum) ingericht waar we leesboeken van de sectie Nederlands hebben neergezet.

Leerlingen van alle klassen kunnen deze lenen en deze met hun schoolpas laten registreren. Via de Aura Library app kunnen leerlingen zien welke boeken ze in bezit hebben en hoelang ze deze nog kunnen lenen.
Ook kunnen ze hiermee boeken reserveren en inzien welke boeken we op school hebben.
De Aura Library app is gratis te downloaden https://sprengeloo.auralibrary.nl/auraicx.aspx 
dhr. Streppel kan leerlingen instructie geven.

Maar… we merken dat sommige leerlingen toch wel erg lang een boek lenen. We willen hier wat meer zicht op krijgen en de doorstroom bevorderen:

  • De leentermijn is 100dagen, dat is ongeveer een rapportperiode lang. Na 100 dagen gaan leerlingen een boete betalen van 10 cent per week als ze het boek niet terugbrengen of verlengen.
  • Is een leerling een boek kwijt of is het boek erg beschadigd dan moet hij/zij dit betalen of voor een nieuw exemplaar zorgen. De hoogte van de boete wordt bepaald door de docent Nederlands van de leerling en is afhankelijk van het boek en de ouderdom van het boek.
  • Een leerling kan geen nieuw boek lenen als de boete niet betaald is.
  • Voor het eind van het schooljaar moeten alle boeken weer ingeleverd op het OLC.

De Sprengeloo bibliotheek werkt met het Aura Library systeem. Hiervoor kun je een app downloaden of op de onderstaande afbeelding klikken.


Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring