Activiteitenweken

Vóór bijna elke vakantie is er een week waarin we het lesrooster gedeeltelijk loslaten en allerlei activiteiten in en buiten de school organiseren. Dit betekent soms dat we aan een thema werken en je bij een paar vakken of zelfs alle vakken dat thema tegenkomt. In deze weken vinden ook activiteiten plaats als sporttoernooien, excursies, reizen, toneel- en muziekvoorstellingen, 
bezoeken aan Markant en Coda of andere musea. Ook zijn er opdrachten waarbij je buiten school klussen doet die passen bij het door jou gekozen profielvak. Het zijn weken waarin je op een andere manier kennis en vaardigheden opdoet.

Eerste leerjaar
In het eerste leerjaar hebben we een introductieprogramma om je klasgenoten te leren kennen. We gaan op brugklaskamp en in activiteitenweken is er veel aandacht voor kunst, dans, sport, projecten en samenwerken. Op deze manier leer je elkaar van een andere kant kennen.

Tweede leerjaar 

Het tweede leerjaar staat vooral in het teken van de keuze voor een profielvak. We bereiden jou hierop voor met de praktische profiel oriëntatie (PPO). In een aantal PPO-lessen in de week krijg je les op de beroepsgerichte afdelingen. Deze lessen helpen je te ontdekken wat goed en wat minder goed bij je past. Je mentor helpt je om een juiste keuze te maken. De activiteitenweken en LOB-week zijn ook gericht op het ontdekken van je kwaliteiten. In deze weken plannen we projecten die te maken hebben met maatschappelijke thema’s en met vakinhoudelijke excursies.

Derde leerjaar
Het derde leerjaar beginnen we met een introductie om je kennis te laten maken met je nieuwe mentor en docenten van de richting die je gekozen hebt. Daarnaast maken we je wegwijs in de vakken van leerjaar 3 en 4. In leerjaar 3 hebben we allerlei leuke projecten passend bij je profielvak en beginnen we naast de maatschappelijke stage ook met een snuffelstage.

Bij de snuffelstage krijg je een beeld van de organisatie van een bedrijf en de beroepen en functies die in het bedrijf voorkomen. Je kunt uitproberen of het werk in de sector je bevalt en je maakt kennis met wat er te doen is in de branche van je keuze. Je traint je sociale vaardigheden en leert omgaan met collega’s. Je doet enige ervaring op met werken en leert wat onder een goede werkhouding wordt verstaan. 

Vierde leerjaar
In klas 4 heb je voor de schoolreis keuze uit een aantal reizen/projecten in binnen- en buitenland. Ook heb je in het examenjaar twee weken beroepsoriënterende stage vanuit de beroepsgerichte vakken. We sluiten je schooltijd af met een examenstunt en gala!


Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring