Onderwijs

Onderbouw
Op Sprengeloo vormen de eerste twee jaren de onderbouw: je krijgt een goede algemene basis. Via praktijklessen maak je ook al kennis met de verschillende richtingen die je in de derde klas kan kiezen. Je volgt onderwijs dat bij je past, op je eigen niveau. Je komt in een basis-, kader- of mavo X-tra-klas of in een dakpanklas (basis/kader, kader/mavo). In een dakpanklas wordt op het hogere niveau lesgegeven. We streven naar een goede verdeling tussen het aantal basis-, kader- en mavoklassen.  

We willen ervoor zorgen dat je naar je beste kunnen presteert. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat jij plezier hebt op school, want dan gaat het leren vaak ook beter. We vinden dat er meer is dan de schoolvakken alleen. Daarom leer je ook iets over het omgaan met andere mensen en welke beroepsmogelijkheden je hebt. Tijdens de mentorlessen wordt hier veel aandacht aan besteed. In de onderbouw krijg je les in vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, mens & maatschappij, techniek,
sport en kunst & cultuur. Op onze website zie je in de lessentabel precies welke vakken je hoeveel uur per week krijgt.

Bovenbouw

In de eerste en tweede klas ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Aan het eind van klas 2 kies je een profielvak. In de tweede klas bereiden we je voor op deze keuze. Je krijgt in klas 2 Praktische Profiel Oriëntatie (PPO) zodat je kunt ervaren wat het beste bij je past. Dit ga je doen bij alle profielvakken die we op Sprengeloo aanbieden, namelijk Zorg en Welzijn (Z&W), Bouwen Wonen en Interieur (BWI), Produceren Installeren en Energie (PIE), Mobiliteit en Transport (M&T) en Dienstverlening en Producten (D&P).


Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring