Laptopgebruik op Sprengeloo

Laptop
ICT speelt in ons onderwijs een grote rol. Het gebruik van digitale middelen maakt het eenvoudiger te differentiëren en in te spelen op de actualiteit. De digitale leermiddelen die worden ingezet op Sprengeloo zijn op school aanwezig. Het kan handig zijn om voor je huiswerk wel een laptop of computer thuis te hebben.

Niet verplicht
Het is niet verplicht om een laptop of computer aan te schaffen. Sprengeloo garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden. Hiertoe beschikt de school over computers die de leerlingen kunnen gebruiken.

Laptop aanschaffen
Wil je een laptop aanschaffen die je goed kunt gebruiken voor je schoolwerk? Lees dan verder om te zien aan welke eisen een apparaat moet voldoen.

Eisen laptop
Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Advies is dat je laptop in ieder geval voldoet aan de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er geruime tijd mee kunt werken.
  • Om verbinding te kunnen maken met ons draadloze netwerk op school moet de laptop een draadloze NIC te hebben die voldoet aan een van de volgende Wi-Fi standaarden: IEEE  802.11g (max. 54 Mbps, 2,4 Ghz),  IEEE 802.11a (max. 54 Mbps, 5 Ghz), IEEE 802.11n (max. 600 Mbps, 2,4 Ghz en 5 Ghz), IEEE 802.11ac (max. 1,3 Gbps, 5Ghz)
  • De laptop moet beschikken over een Office pakket 2010 of hoger. Leerlingen kunnen het Office pakket gratis aanschaffen via Slim.

Praktische tips:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3") is makkelijker te vervoeren, mocht je hem op school buiten de lessen willen gebruiken.
  • Als je je laptop regelmatig vervoert tussen school en huis is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing of een stevige tas.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride-schijf.

Tablet

Sommige leerlingen vinden het prettig naast, of in plaats van, hun laptop een tablet te gebruiken. Let op: Nog niet alle software is geschikt voor tablets!

Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring