Sport en bewegen

Op Sprengeloo doen we veel aan sport. In de eerste klas krijg je 4 lesuren sport per week (zie ook je lessentabel), alle tweede klassen sporten 3 lesuren en in de derde klas krijg je 2 lesuren sport. In de vierde klas krijg je sportoriëntatie. Je gaat dan buiten school andere sporten doen, bijvoorbeeld mountainbiken, tennis, squash, kickboksen en fitness.

Buiten sporten
In de periode vanaf de zomervakantie tot aan de herfstvakantie en vanaf de meivakantie tot aan de zomervakantie sporten we buiten. We doen dit op het terrein van korfbalvereniging ‘Steeds Hoger’ in het Orderbos. Leerlingen fietsen op eigen gelegenheid naar het buitenveld. Bij slecht weer sporten we binnen. Sportdocenten geven aan of er binnen of buiten gesport wordt.

Spelregels

  • Wij verwachten dat alle leerlingen sportkleding en -schoenen meenemen en deze dragen tijdens de sportles. 
  • Tijdens de sportles willen we geen telefoons zien!
  • Wij adviseren je waardevolle spullen in je kluisje te stoppen als je gaat sporten. 
  • Wanneer je deze spullen toch meeneemt, is er nog een mogelijkheid om ze op eigen risico in de ‘waardevolle spullenbak’ bij de docent te leggen. 
  • Sprengeloo is nooit aansprakelijk voor vermissing of diefstal van spullen!

Sportdagen
Enkele keren per jaar organiseren we een sportdag en sponsorloop. Je kunt dan denken aan een voetbal-, atletiek- en softbaltoernooi. Verder doen we ook ieder jaar mee met Mission Olympic (Olympic Moves). We gaan dan met een onder- en bovenbouwteam naar de voorrondes voor de Nederlandse kampioenschappen zaalvoetbal. Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring